Домашні рослин, які гарантовано допоможуть швидко заснути

Домашні рослин, які гарантовано допоможуть швидко заснути
Перш ніж купувати потужні заспокійливі засоби, слід спробувати більш приємну «терапію».
У світі існує альтернатива заспокійливим препаратів. Це – кімнатні рослини, які допоможуть людині швидко і міцно заснути.

Пальма
Кімнатна пальма – звичайна домашня рослина, про корисні властивості якої багато хто не підозрюваю. Пальма здатна очистити повітря в приміщенні від токсинів і вуглекислого газу, виділяючи вологу і налаштовуючи людини на здоровий сон.
Це особливо корисна властивість пальми в опалювальний сезон – коли прилади обігріву приміщень сушать повітря, «спалюючи» в ньому кисень.

Алое
Одна з найпопулярніших і невибагливих у догляді домашніх рослин. Алое максимально активний в нічний час. У темний час доби рослина виділяє більшу кількість кисню, ніж протягом світлового дня. Помістивши горщик з алое в спальні, можна забезпечити себе ефективним, екологічно чистим «снодійним».
Алое здатне знизити концентрацію формальдегідів в повітрі. А фітонциди, що виділяються цією рослиною, сприятливо впливають на організм людини, підвищуючи його імунітет.

Фікус
Фікус – лідер серед домашніх рослин по ефективності очищення повітря в приміщеннях.
Він може знищити в повітрі 70 % бензолу, аміаку, толуолу та інших шкідливих речовин, що виділяються з неякісних синтетичних покриттів –
лінолеуму, гуми, ДСП-поверхонь. Фікус сприятливо впливає на якість сну.

Сансевієрія
Ця рослина добре впливає на стан дихальної системи та імунітету людини. Вона здатна усунути головний біль, нормалізувати кров'яний тиск.
Вночі сансевієрія виділяє в повітря кисень і зберігає приємну прохолоду в приміщенні.

Папороть
У хімічному складі папороті приховані його корисні властивості. Головна цінність папороті - в насиченості ефірними маслами і флавоноїдами.
Ця рослина, поставлене в спальні, сприятливо впливає на роботу нервової системи людини, заспокоюючи його, допомагаючи справитися зі стресами і налаштуватися на сон.

Орхідея
Орхідея – крихка і ніжна квітка, якій необхідний ретельний догляд. Але віддача цієї рослини за сприятливі умови коштує витрачених зусиль.
Орхідея позитивно впливає на якість сну, служить джерелом свіжого повітря. Увечері вона активно наповнює спальню киснем, очищає і зволожує приміщення.

Спатифіллум
Спатифіллум – альтернатива домашнім кондиціонерів. Це рослина здатна освіжити, охолодити кімнату і подарувати спокійний здоровий сон.
Спатифіллум ночами виділяє кисень, ніж сприятливо впливає на нервову систему людини і допомагає йому швидко розслабитися і налаштуватися на сон.

Плющ
Ця невибаглива кучерява домашня рослина дуже корисно для людини. Плющ – не просто першокласний очищувач повітря, а й ідеальний освіжувач приміщень. Він очищає повітря від бактерій і заспокоює нервову систему перед зануренням в сон.
Крім того, що плющ здатний зволожити повітря в кімнаті, він вбирає в себе випромінювання і тепло, що виходить від екрану телевізора і комп'ютера. Це своєрідний фільтр, який ставлять біля працюючої побутової техніки.
Джерело: domik.ua.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.