Як легалізувати «самобуд»

Як легалізувати «самобуд»
Згідно зі ст. 376 Цивільного кодексу України, особа, яка здійснила самочинне будівництво, не набуває права власності на побудований об'єкт.

Право власності на таке майно може бути визнане за рішенням суду. Але, у випадку якщо ви скоїли самобуд на землі, на яку у вас немає прав і власник (користувач) цієї землі заперечує проти визнання права власності на об'єкт нерухомості, побудований на його володіннях, то такий об'єкт підлягає знесенню.

У разі самобуду на не відведеному для цього земельній ділянці, практика йде шляхом визнання права власності на таку будову, у разі якщо особа, яка самовільно звело об'єкт нерухомості на землі, не відведеній для цієї мети, отримало земельну ділянку під уже збудований об'єкт. А також, якщо власник (користувач) земельної ділянки самовільно побудував об'єкт, який не порушує прав інших осіб.

Другий - це спрощений спосіб відповідно до перехідних положень закону України «Про Регулюванні містобудівної діяльності» від 12 березня 2011

Читайте відповіді Тимура Бондарєва, старшого партнера, ЮК Arzinger на питання: що на сьогоднішній день вважається «самобудом» і як його легалізувати? У свіжому номері журналу BUILDING (липень-серпень 2011).

Источник: http://www.svdevelopment.com/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.