У 2014 році обсяг інвестицій в готельну нерухомість може досягти $ 50 млрд

У 2014 році обсяг інвестицій в готельну нерухомість може досягти $ 50 млрд
Згідно зі звітом Hotel Investment Outlook компанії Jones Lang LaSalle, в 2013 році в готельну нерухомість по всьому світу було інвестовано $ 46,7 млрд. дол, зростання показника до попереднього року склав 35 %. У тому числі обсяг вкладень в готелі у регіоні EMEA (країни Європи, Близького Сходу та Африки ) виріс на 17 % і досяг $ 13,2 млрд.

Згідно з попередніми прогнозами експертів Jones Lang LaSalle, в 2014 році обсяг інвестицій в глобальний ринок готелів може досягти п'ятирічного рекорду - $ 50 млрд. (зростання на 10 % по відношенню до минулого року). Вкладення в готелі Європи, Близького Сходу та Африки можуть збільшитися більш ніж на 20 % і скласти близько $ 16 млрд.

Короткі висновки звіту Hotel Investment Outlook по регіону EMEA:
• Триваюча « розпродаж» перекредитованих об'єктів привертає увагу інвесторів з усього світу.
• Покращення кон'юнктури ринку і ситуації з кредитною заборгованістю, а також високий рівень рентабельності зумовили зростання активності інституційних інвесторів.
• Найбільш ліквідним ринком регіону стала Великобританія ( 37 % вкладень в регіон).
• Країни, що найбільш постраждали від кризи, - знову в полі уваги інвесторів.

«Учасники ринку налаштовані все більш оптимістично щодо перспектив готельного сегменту регіону EMEA, і, як наслідок, ми прогнозуємо значне зростання обсягу інвестицій, - коментує Джон Хаббард, Виконавчий директор департаменту готельного бізнесу Jones Lang LaSalle в Північній Європі. - Зрозуміло, різні країни цього регіону демонструють різні темпи відновлення економіки, проте в цілому настрій інвесторів можна охарактеризувати як позитивне. Це не сповільнить позначитися на зростанні їх інтересу до готельної нерухомості ».

Додатковими факторами зростання є триваюча часткова розпродаж часткою в контрольованих кредитними організаціями активах з високою заборгованістю, а також закінчення роботи ряду фондів прямих інвестицій. Аналітики Jones Lang LaSalle також очікують, що багато операторів продовжать реалізацію своїх стратегій щодо оптимізації портфелів asset light / asset right, а значить, на продаж може бути виставлено більше об'єктів, що не може не привернути уваги інвесторів.

В умовах поліпшення ситуації з кредитною заборгованістю в Європі багато банків, а також ряд інших організацій висловили готовність видавати кредити гравцям європейського готельного сектора.

 « Ми очікуємо зростання інтересу інституційних інвесторів до готельного ринку регіону EMEA. Мова тут йде не лише про прямі вкладеннях, а й про те, що інвестори готові вкладати великі кошти в борговий ринок, прагнучи «вийти» на більш прибуткові активи. Вони розцінюють готельну нерухомість як важливу складову свого диверсифікованого портфеля . Крім того , на великі ринки боргового капіталу виходять альтернативні кредитні організації . У 2014 році у інвесторів з'явиться цілий ряд нових бізнес -можливостей на зрілих і добре знайомих їм великих ринках , таких як Великобританія , Франція і Німеччина » , - говорить Джон Хаббард .

Мова йде не тільки про успішні кредитних організаціях з Європи , таких наприклад , як Aareal , нарощує обсяги кредитування європейського готельного сектора. Все більше банків (як з регіону EMEA , так і з інших країн ) готові запропонувати капітал учасникам даного ринку. У їх числі Банк Китаю , United Overseas Bank , RBS і цілий ряд банків з Близького Сходу , особливо цікавляться нерухомістю в Лондоні.

«Ми спостерігаємо зростаюче число транскордонних вкладень , особливо з боку фондів прямих інвестицій з США , яким в основному цікава нерухомість на найбільших ринках Європи , а також з боку інституційних інвесторів, що прагнуть скористатися сприятливою кон'юнктурою на своїх« домашніх » ринках. Інвестори з Азії також прагнуть вийти на ринок EMEA. Для них європейський сектор нерухомості - це можливість отримати високу маржу і більш сприятливі можливості для зростання в середньостроковій перспективі в порівнянні з їх локальними ринками. За останні 12 місяців на європейський ринок прийшло все більше інвесторів з Піднебесної. Ми очікуємо , що ця тенденція збережеться в міру збільшення числа гравців , які прагнуть вийти за межі рідного китайського ринку » , - додає Крістоф Херлі , Виконавчий директор департаменту готельного бізнесу Jones Lang LaSalle у Континентальній Європі.

«Ми в свою чергу спостерігаємо зростання інтересу з боку російських інвесторів , які знаходяться в пошуку можливостей на глобальному готельному ринку . Зазвичай вони фокусуються на основних містах Європи , але їх також залучають ринки Азії та Америки , - зазначає Девід Дженкінс , Глава департаменту готельного бізнесу Jones Lang LaSalle у Росії й СНД. - Ми вважаємо , що цей тренд збережеться і в 2014 році, і інвестори з Росії , України та Казахстану будуть прагнути диверсифікувати свої портфоліо на ринку нерухомості за рахунок готелів , значимість яких серйозно збільшується ».

У 2013 році найбільш ліквідним ринком регіону EMEA стала Великобританія , на яку припало 37 % обсягу інвестицій , або $ 4,7 млрд. Цьому неабиякою мірою сприяли три великі угоди з продажу портфелів готельної нерухомості в першому кварталі. У майбутньому , по всій ймовірності , Великобританія збереже за собою лідируючі позиції в регіоні. Згідно з прогнозами , в 2014 році показник прибутковості на номер ( RevPAR ) в Лондоні зросте на 4 % в порівнянні з попереднім роком , коли , після закінчення Олімпійських ігор , нові об'єкти готельної нерухомості швидко знайшли собі нових власників.

Друге місце в обсязі транзакцій в регіоні зайняла Франція ( 18 %, або $ 2,3 млрд). У цій країні в 2013 році ми стали свідками продажу декількох престижних об'єктів і портфелів нерухомості , включаючи Groupe du Louvre і Mandarin Oriental Paris . Враховуючи унікально великий обсяг завершених угод , Jones Lang LaSalle не очікує значного зростання на французькому ринку в поточному році.

Німеччина залишається одним з найпривабливіших європейських ринків готельної нерухомості для операторів та інвесторів - в першу чергу завдяки своїй міцній економічній базі . Німецький ринок займає третє місце за обсягами транзакцій у сфері готельної нерухомості в Європі. Домінуюче положення тут як і раніше займають інституційні інвестори , однак в 2014 році експерти Jones Lang LaSalle очікують приходу на ринок нових гравців.

«Країни , більш інших постраждали від кризи , наприклад , Іспанія , Італія та Ірландія , також будуть пропонувати привабливі можливості для вкладення коштів. Очікується , що інвестори будуть уважно придивлятися до успішним , що займає міцні позиції об'єктах на цих ринках. Після декількох років низької активності в 2013 році ми стали свідками цілої низки великих угод на ринках Центральної та Східної Європи. Ми очікуємо , що ця тенденція збережеться на найбільших ринках регіону , а значить , попереду нас чекає цікавий і успішний рік » , - резюмує Крістоф Херлі .

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.