В ЄС вимагають скасувати український закон про податок на утилізацію автомобілів

В ЄС вимагають скасувати український закон про податок на утилізацію автомобілів
Вступ у силу закону про утилізаціюзнятих з експлуатації транспортних засобів матиме вплив на двосторонні економічні відносини з Україною, заявляють в Європейському Союзі.

"Рішення Києва ввести подібний закон на своїй території буде мати серйозний вплив на двосторонні економічні відносини. Цей закон є ще одним ударом по експортерам транспортних засобів з ЄС, яким було завдано шкоди необґрунтованим підвищенням ввізних мит на автомобілі в березні. ЄС повторно закликає Україну скасувати обидві норми", - повідомляють в ЄС.

В європейському диппредставництві зазначають, що введення утилізаційного збору на автомобілі принесе більше шкоди експортерам автомобілів з Євросоюзу, ніж з інших країн, оскільки ЄС становить левову частку в українському імпорті автомобілів.

Нагадаємо, 4 липня Верховна Рада прийняла закони про утилізаційний податок, величина якого для конкретного авто розраховується з урахуванням базових ставок та коригуючих коефіцієнтів, прив'язаних до об'єму двигуна і залежно від того, нове авто або старе.

2 серпня президент Віктор Янукович підписав цей закон.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.