Слідом за іномарками в Україні можуть подорожчати і вітчизняні авто

Слідом за іномарками в Україні можуть подорожчати і вітчизняні авто
В Україні можуть зрости ціни як на іномарки, так і на вітчизняні автомобілі. За словами виробників, вони можуть не встигнути до 1 вересня виконати вимоги закону, і тоді утилізаційний збір пошириться і на них, пише "Коммерсант-Україна".

"Ми не встигаємо до 1 вересня виконати вимоги закону. На створення виробничої програми та її реалізації потрібно більше часу, і до 1 вересня ми не встигаємо",- повідомив керівник відділу зв'язків з громадськістю компанії "Єврокар" Олена Гавінська.

Також немає такої програми і у ЗАЗу, зазначив віце-президент з виробництва корпорації "Укравто" Олег Папашев. "Ми докладаємо зараз всі зусилля, щоб створити мережу центрів з утилізації автомобілів - майданчики для пунктів у нас вже є. Якщо мережу не вдасться створити до 1 вересня, нам доведеться платити збір",- говорить він. В "Богдані" і АІС ситуацію не прокоментували.

Варто зазначити, що "Єврокар" вже повідомив дилерам про зростання цін на весь модельний ряд. Зокрема, авто подорожчають на 7,3 тис. гривень. Однак, в той же час Папашев сподівається, що його компанія встигне виконати вимоги закону і поки ціни не підвищувала. АІС же вирішить це питання вже у вересні, зазначив директор з маркетингу компанії Сергій Боровик.

Нагадаємо, на введенні утилізаційного збору наполягали саме вітчизняні автовиробники.

4 липня Верховна Рада ухвалила закони про утилізаційний податок, величина якого для конкретного авто розраховується з урахуванням базових ставок та коригуючих коефіцієнтів, прив'язаних до об'єму двигуна і в залежності від того, нове авто або старе.

2 серпня президент Віктор Янукович підписав цей закон.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.