Житомир може накрити хвиля борги за «комуналку»

Житомир може накрити хвиля борги за «комуналку»
Поки на вищому державному рівні перевіряють законність підвищення тарифів на послуги ЖКГ, житомиряни чекають квитанцій за травень, які повинні підтвердити їх страшні очікування щодо "комуналки".

Працівники Житомирського обласного управління статистики вже порахували борги і зробили певні висновки.

Нарахування за "комуналку" у квітні 2015 року порівняно з квітнем 2014 року в Житомирській області збільшилися більш ніж на третину. З урахуванням електроенергії, у середньому одному власнику особового рахунку виставлено трохи менше, ніж 500 грн нарахувань.

Багато це чи мало, можна сказати тільки по відношенню до кожної окремої людини в залежності від його конкретного рахунку та рівня доходів. Але фактом залишається те, що, як і прогнозували експерти, кількість людей, які не можуть розрахуватися за послуги ЖКГ, зростає з кожним місяцем.

Тільки протягом квітня борги по "комуналці" на Житомирщині збільшилися майже на 2% (це більш ніж на 3 млн грн) і на кінець місяця перевалили за 180 млн.

Житомиряни не готові платити за послуги ЖКГ, коли їм катастрофічно не вистачає коштів на їжу та ліки. Порівняно з минулим роком ми стали не просто біднішими, а катастрофічно бідними.

Порівняно з торішнім квітнем реальна заробітна плата жителів Житомирської області зменшилася майже на третину. Таким чином, не потрібно бути великим економістом, щоб порахувати: якщо заробітна плата зменшується на третину, а "комуналка" при цьому на третину зростає, платити її практично нема з чого.

За підсумками травня ситуація значно погіршиться, прогнозують експерти. І поки ще вважають субсидії, суми в квитанціях вже стрімко зросли. За найоптимістичнішими прогнозами, за підсумками 2015 року оплата комунальних послуг досягне лише 60%.

Цікаво, що не у всіх регіонах Житомирській області ситуація з оплатою за "комуналку" однакова. Найвищий рівень оплати за житлово-комунальні послуги в Романівському, Бердичівському, Житомирському та Любарському районах. А от найгірше справи у Попільнянському, Лугинському, Радомишльському районах і в місті Коростені.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.