Цимбалюк підписала для Житомира $20 млн договір на енергоефективні проекти

Цимбалюк підписала для Житомира $20 млн договір на енергоефективні проекти
Уряд Швейцарії виділив Україні понад 16 млн доларів на здійснення енергоефективних та енергозберігаючих програм в місті Житомир.

Про це розповіли у міській раді.

Відповідний меморандум, сьогодні 7 травня в Києві, підписали віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко, директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Гуідо Бельтрани, секретар Житомирської міської ради Любов Цимбалюк і директор комунального підприємства "Житомиртеплокомуненерго" Дмитро Рогожин.

У рамках цієї співпраці в Житомирі планується протягом 2015-2018 років провести заміну майже 7 тис. м теплових мереж, здійснити реконструкцію та капітальний ремонт 3 котелень, у тому числі з встановленням твердопаливних котлів на біомасі, влаштувати індивідуальні теплові пункти в багатоквартирних житлових будинках.

Крім цього, в 2016 році планується провести комплексну енергоефективну реновацію 5 дошкільних навчальних закладів: замінити вікна, вхідні двері на енергоефективні, утеплити стіни, дахи, фундаменти, влаштувати системи автоматичного регулювання подачі теплоносія (індивідуальні теплові пункти), удосконалити системи освітлення, енергоменеджменту та моніторингу, а також управління водними ресурсами.

Вартість згаданих енергоефективних заходів становить 18,6 млн швейцарських франків (більше 20 млн. доларів), з яких внесок Швейцарії становить 15,1 млн швейцарських франків.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.