На ринку оренди житла почастішали шахрайства

На ринку оренди житла почастішали шахрайства
На початку жовтня в ряді міст Україні зросла кількість випадків шахрайства на ринку оренди житлової нерухомості.

Причиною збільшення цього показника стала не стільки активізація ріелторів-шахраїв, скільки недбале ставлення до пошуку фахівців з нерухомості з боку орендарів житла.

Як передає портал 3doma.ua слова директора філії компанії Харківське агентство нерухомості Андрія Правдіна, що склалася в даний час ситуація обумовлена ​​не тим, що число шахраїв на ринку збільшилася або вони стали більш активні, а швидше тим, що орендарі не приділяють достатньо уваги пошуку добросовісного ріелтора .

Андрій Правдин привів наступний приклад: "Минулого тижня у відділ оренди нашої компанії звернулася подружня пара. Але потім, пославшись на терміновість своєї справи, відмовилася від послуг і звернулася до іншого агентству. Через кілька днів ми дізналися, що цій парі вдалося зняти квартиру . Люди сплатили послуги ріелтора, перший місяць оренди, але, вже переїхавши на нове місце проживання, з'ясували, що квартира була орендована "фахівцями" агентства нерухомості всього на одну добу ".

Щоб не попастися на гачок шахраїв, вважає експерт, при пошуку ріелтора люди, які мають намір орендувати житло, повинні звертати увагу на такі моменти.

По-перше, заявлена ​​вартість оренди повинна відповідати ринковій. Адже часто "чорні ріелтори" спеціально занижують ціну, щоб привернути увагу довірливих орендарів.

По-друге, орендар повинен зажадати від хазяїна не копії, а оригінали правовстановлюючих документів на квартиру.

"Як показує мій особистий досвід рієлтора, на жаль, орендарі в принципі не задаються таким питанням. Жоден з наших клієнтів ні разу не зажадав показати йому докази права власності на орендовану квартиру", - зазначив він.

Нагадаємо, середня вартість оренди одно-трикімнатних квартир в Києві за третій квартал - з 5 липня по 4 жовтня 2011 року - зросла на 4,06% ($ 21) і складає $ 538 за квартиру на місяць.

Источник: http://www.svdevelopment.com/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.