Відтепер нерухомість будуть оцінювати по-новому

Відтепер нерухомість будуть оцінювати по-новому
З 1 серпня вводяться зміни на ринку оцінки майна, згідно з якими оцінку для цілей оподаткування зможуть проводити тільки ті компанії, які встигнуть до цього часу отримати відповідний сертифікат Суб'єкта оціночної діяльності (СОД) за напрямом «оцінка для цілей оподаткування», повідомляє УНН.


В уряді вважають, що постанова № 231, яке і передбачає зміни, дозволить запобігти встановленню занижених цін на об'єкти нерухомості та створить конкуренцію між оцінювачами. Учасники ринку нерухомості побоюються, що відсутність достатньої кількості таких фахівців може на якийсь час зупинити ринок нерухомості.

Згідно із законодавством, «Сертифікат видається Фондом державного майна України суб'єктам господарювання, зареєстрованим у встановленому законодавством порядку, фізичним особам - суб'єктам підприємницької діяльності, а також юридичним особам, незалежно від їх організаційно-правової форми та форми власності, які здійснюють господарську діяльність та у складі яких працює хоча б один оцінювач ».

Спеціальний сертифікат оцінювачі можуть отримати в навчальних закладах, визначених Фондом державного майна. Курси, після завершення яких можна отримати відповідний сертифікат, є платними.

Оцінювачі також будуть нести відповідальність у разі, якщо, на думку податкових органів, вони свідомо будуть занижувати вартість нерухомого майна, яке оцінюють.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.