З 1 серпня оцінка нерухомого майна подорожчає щонайменше у два рази

З 1 серпня оцінка нерухомого майна подорожчає щонайменше у два рази
Вартість оцінки нерухомості на первинному і вторинному ринках при купівлі, продажу, а також даруванні або отриманні у спадщину з 1 серпня може збільшитися вдвічі. За словами начальника відділу продажів РК Park Stone Дмитра Шості, до цього можуть призвести нові правила оцінки, які вводяться постановою Кабміну № 231 від 4 березня 2013 року.

Як пояснив експерт, згідно з даною постановою, з 1 серпня 2013 послуги з оцінки нерухомості зможуть надавати лише оціночні компанії, що мають спеціальний сертифікат суб'єкта оціночної діяльності. «Отримати цей документ сьогодні можна тільки в п'яти навчальних закладах України, які не в змозі підготувати сертифікованих фахівців за такий короткий термін, оскільки відповідні навчальні курси і програми були відкриті лише спочатку липня. В результаті, з 10 700 компаній, що працюють на ринку, залишиться не більше 200, які, швидше за все, піднімуть вартість своїх робіт », - каже Шостя.

У той же час, експерт нагадав, що квартири в не введених в експлуатацію будинках в оцінці не потребують, оскільки схема їх продажів через облігації та фонди фінансування будівництва не передбачає такої оцінки.

Источник: Building

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.