Печери, перебудовані в житло. Фото

Печери, перебудовані в житло. Фото
Багато людей сьогодні, як і тисячоліття тому, живуть у печерах.
У цьому є певний сенс: влітку в такому будинку прохолодно, взимку тепло, захист від стихійних лих забезпечено, а будівельних матеріалів потрібно зовсім небагато. Є, звичайно, і мінуси, наприклад, нестача освітлення і вогкість, але ці проблеми можна вирішити за допомогою сучасних технологій.

Житловий будинок в печері

Печери, перебудовані в житло. Фото


Печера з усіма зручностями

Курт і Дебора сліпер, сімейна пара з Міссурі, побудували будинок з усіма зручностями всередині печери. У їх житлі використовуються «зелені» технології, в тому числі геотермальне опалення. Будинок обставлений сучасними меблями, яка дуже оригінально виглядає на тлі неоштукатуреними стін з пісковику. Підлоги зроблені з твердих порід дерева.

Апартаменти в скелях

Печери, перебудовані в житло. Фото


Село Кандован - в кожній скелі по дому

На північному сході Ірану, біля підніжжя згаслого вулкана Саханда, є унікальне село Кандован («Вулики»), де всі оселі знаходяться всередині скель. Деяким з них понад 700 років: вважається, що перші жителі Кандована прийшли сюди, рятуючись від монголів, що вторглися в Іран в XIV столітті.

Кам'яні стіни і дахи поєднуються тут з сучасними вікнами та дверима. Щоб потрапити в свої будинки, люди піднімаються по сходах, видовбаним в скелі.
Кандован - одне з найпопулярніших туристичних напрямків у Ірані. Незвичайне житло здається в оренду відпочивальникам. Окрім будинків, тут є кілька ресторанів.

Печера на продаж

Печери, перебудовані в житло. Фото


В іспанському селищі Бакор, що в Андалусії, виставлено на продаж будівлю-печеру, яку можна використовувати в якості готелю, медичного центру, школи чи іншого закладу.
Об'єкт був відреставрований в 2006 році. Він знаходиться у відокремленому тихому місці, недалеко від живописного озера Негратін.

Gamirasu - елітний кам'яний готель

Печери, перебудовані в житло. Фото


Більше тисячі років тому тут розташовувався монастир. Будівлю-печеру відреставрували, і тепер це ексклюзивний готель, в якому стіни складаються з вулканічної породи - туфу. Номери виглядають дуже незвично, а температура в них завжди оптимальна, причому для її підтримки не потрібно ніяких технічних пристроїв.

Готель Yunak Евлери

Печери, перебудовані в житло. Фото


Yunak Evleri - готель-печера по-турецьки

Турецький готель Yunak Evleri включає 30 номерів, розташованих в шести будинках-печерах, і особняк в грецькому стилі, побудований в XIX столітті. Вік будинків-печер - понад півтори тисячі років. Всі кімнати відреставровані і обставлені меблями ручної роботи та предметами антикваріату в турецькому стилі. До кожного номеру готелю прилягає тераса, з якої відкривається вид на гори Каппадокії.

Будинки-печери off-plan

Печери, перебудовані в житло. Фото


Вілла-печера з трьома спальнями в Андалусії

Неподалік від іспанського міста Гранади знаходиться село Лос-Лобос. Тут можна не тільки купити готовий будинок-печеру, а й замовити його будівництво. Кількість кімнат та площу житла визначаються індивідуально. До будинків підведена електрика та водогін, можна замовити установку каміна або джакузі.

Источник: http://www.domik.net

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.