Лондон займає місце Гонконгу, як найдорожчий ринок офісної нерухомості

Лондон займає місце Гонконгу, як найдорожчий ринок офісної нерухомості
За даними піврічного дослідження Global Prime Office Occupancy Costs ( Світові ставки оренди на офісну нерухомість ), проведеного міжнародним відділом досліджень консалтингової компанії в галузі нерухомості CBRE, Лондонський Вест -Енд обійшов Гонконг і зайняв його місце як найдорожчого в світі ринку офісної нерухомості.

Однак Азія змогла утримати лідируюче положення серед найдорожчих ринків офісної нерухомості - на її частку припадає чотири з п'яти провідних ринків. Результати цього дослідження також показали , що темпи зростання ставок оренди є вищими в Північній і Латинській Америках , де ринок нерухомості продовжує розвиватися. В цілому на частку Північної та Латинської Америк припадає вісім з 10 ринків , що демонструють найвищі темпи зростання орендних ставок на офісну нерухомість ; так в першій п'ятірці опинилися Бостон (центр міста) , Мехіко і Сан -Франциско (центр міста).
Ставка оренди в лондонському Вест -Енді склала $ 259,36 за кв. фут на рік , очоливши список міст з найвищими ставками оренди . За ним слідує центральний Гонконг зі ставкою на рівні $ 234,30 . П'ятірку замикають Фінансова вулиця в Пекіні , Центральний діловий район Пекіна і Західний Коулун у Гонконгу .

Зростання орендних ставок по всьому світу з 30 вересня 2012 з 30 вересня 2013 склав 2,2 % , а в кінці I кварталу 2013 річне зростання ставок становив 1,4 %. Річний показник збільшився у всіх трьох регіонах світу - найбільше в Північній і Латинській Америках , де він досяг 4,6 % , в ​​Азіатсько -Тихоокеанському регіоні і в регіоні Європа , Близький Схід і Африка він склав 3,2 % і 0,4 % відповідно. Такий результат відображає відносне стійке відновлення економіки в глобальних регіонах.

«Зростання ставок оренди в преміальному офісному сегменті , який спостерігався протягом 2013 року, говорить про те , що навіть на повільно відновлюються ринках попит на кращі офіси в найкращих місцях залишається високим» , - говорить Голова відділу досліджень ринку компанії CBRE , д -р Реймонд Г. Торто .

CBRE досліджує ставки оренди в преміальному офісному сегменті нерухомості на 126 ринках по всьому світу. З 50 найдорожчих ринків 20 знаходяться в Азіатсько -Тихоокеанському регіоні , 19 - у Європі , Близькому Сході та Африці і 11 - на північно і південно-американських континентах.

Орендні ставки в доларах США схильні до впливу курсу обміну валют . Однак річна зміна в орендних ставках виражається в місцевій валюті і не піддається впливу обмінних курсів ( за винятком Джакарти , Індонезія , де орендна плата зазвичай встановлюється в доларах США , а здійснюється в рупіях ; це означає , що зростання орендних ставок у великій мірі схильний до впливу з боку знецінюється валюти в Індонезії) .

20 ринків Азіатсько- Тихоокеанського регіону увійшли до списку 50 найдорожчих ринків , включаючи шість ринків , які опинилися в першій десятці - Центральний Гонконг , Фінансова вулиця в Пекіні , Центральний діловий район Пекіна , Західний Коулун у Гонконгу , Центральний діловий район Коннот - Плейс в Нью - Делі і Токіо ( Марунучі / Отемачі ) .

На кількох ключових азіатських ринках спостерігається обмежена пропозиція преміальної офісної нерухомості , яка користується попитом у великих установ (які часто є великими багатонаціональними чи фінансовими фірмами ) ; боротьба за таку нерухомість зумовила зростання ставок на оренду преміальної нерухомості.

Незважаючи на те , що (Центральний) Гонконг зі ставкою на рівні $ 234,30 . США за кв. фут на рік опустився на друге місце , він залишився єдиним у світі ринком , не рахуючи лондонського Вест -Енду , де розмір орендної ставки перевищив $ 200 за кв. фут на рік. Обережність , з якою великі орендарі приймають рішення , в поєднанні з великим обсягом вільних площ в порівнянні з іншими районами Гонконгу , змусила орендодавців в Центральному Гонконгу стати більш гнучкими при проведенні переговорів. В результаті за останній рік орендні ставки знизилися на 4,7 % у місцевій валюті.
Відповідно до глобального рейтингу найдорожчим ринком в Тихоокеанському регіоні став Сідней ($ 104,39 за кв. Фут) , який зайняв 17 місце.
Високотехнологічні ринки , такі як Бостон (центр міста) , Сан -Франциско (центр міста) і Сіетл (передмістя ) показали найсильніший річне зростання орендних ставок на офісну нерухомість ; найбільш істотне зростання на рівні 15,4 % був відзначений в Бостоні (центр міста ) . Збільшення орендних ставок на цих ринках було обумовлено вкрай напруженою ситуацією на ринку - високий попит з боку технологічних орендарів в поєднанні з низьким обсягом вільних площ дозволили орендодавцям істотно збільшити орендні ставки .

На північноамериканському ринку знову лідирує Мідтаун Нью -Йорка з орендними ставками на рівні $ 120,65 за кв. фут , які виросли на 5,6 % в порівнянні з минулим роком.

У Латинській Америці Ріо- де- Жанейро змістив Сан -Паулу як самого дорого ринку в регіоні , встановивши ставку в розмірі $ 122,22 за кв. фут і зайнявши 13 місце серед найдорожчих ринків світу. Найсуттєвіше зростання орендних ставок серед ринків Латинської Америки був відзначений в Мехіко. В даний час Мехіко змінює свій вигляд , і на ринку з'являються високоякісні будівлі з високими орендними ставками. Таке нове дороге пропозицію в поєднанні з високим попитом з боку орендарів призвело до зростання орендних ставок на 14,7 % порівняно з минулим роком.

Незважаючи на те , що регіон Європа , Близький Схід і Африка за 12 місяців показав найслабший зростання орендних ставок серед ринків усього світу , один з його ринків - центральний Лондон ( Вест -Енд ) став найдорожчим ринком світу зі ставкою на рівні $ 259,36 за кв. фут на рік. Обмежена забудова в основних районах Лондона стала причиною нестачі вільних площ у Вест -Енді і зумовила зростання орендних ставок , який склав 14,3 %. У той же час спостерігається зростаючий попит з боку фінансових компаній , таких як хедж фондів , які готові платити підвищену ціну за преміальні офісні площі , розташовані в найпрестижніших районах .

Інші ринки регіону , що увійшли до першої десятки списку , включають Москву ($ 165,05 за кв. Фут) , Лондонський Сіті ($ 142,71 за кв. Фут) і Париж ($ 122,10 за кв. Фут) .

Пальма- де- Майорка , Іспанія , і Валенсія , Іспанія , стали єдиними ринками , які за минулі 12 місяців показали двозначне зниження орендних ставок на офісну нерухомість , 11,3 % і 10,7 % відповідно , в результаті тривалої кризи в єврозоні.

Валентин Гаврилов , директор відділу досліджень ринку CBRE в Росії , сказав : «Зростання ставок оренди є хорошим індикатором здоров'я економічної активності. У даному контексті Північна і Південна Америки показують , що для них економічна криза вже де- факто завершився. У регіоні Європа , Близький Схід і Африка , як і в Москві , ставки оренди поки залишаються стабільними , відображаючи зберігається стриманий попит з боку економіки на офісні приміщення. У разі поліпшення економічної кон'юнктури в 2014 році орендні ставки на найбільш престижні офісні площі здатні просунути Москву в топ- 5 рейтингу найбільш дорогих офісних приміщень. Разом з тим , в 2014 році девелопери запропонують орендарям більший набір хороших опцій поза Центрального ділового району , що дозволить середнім по ринку ставками залишитися стабільними. Середні орендні ставки для відносно менш вдалих проектів можуть навіть знизитися ».

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.