Гонконг є найдорожчим у світі ринком торгової нерухомості

Гонконг є найдорожчим у світі ринком торгової нерухомості
За даними нового дослідження компанії CBRE Group, Inc. В 2014 році очікується подальше зростання ставок оренди в торговому секторі комерційної нерухомості на найдорожчих ринках світу, який буде обумовлений браком преміальних проектів і нової пропозиції.

У третьому кварталі 2013 року рейтинг глобальних ринків преміальної торгової нерухомості, складений CBRE, майже не змінився - на чолі списку як і раніше залишаються активно зростаючі ринки. У центрі уваги рітейлерів на всіх ринках продовжують залишатися престижні торгові площі і міжнародні туристи.

Гонконг ($ 4333 за кв. Фут на рік) залишається найдорожчим у світі ринком торгової нерухомості і демонструє великий розрив з іншими ринками. Торгова нерухомість Гонконгу представлена ​​найбільшою кількістю люксових брендів серед всіх глобальних міст. Через стабільного туристичного потоку і браку доступних площ пошук відповідного приміщення в преміальних торгових проектах стає справжнім випробуванням для нових та існуючих рітейлерів.

Істотний розкид ставок оренди також спостерігається в Нью -Йорку ($ 3150 за кв. Фут на рік), де ставки оренди преміальної нерухомості, розташованої на П'ятій авеню, знаходяться на рекордно високому рівні і на двох провідних європейських ринках - в Парижі ( $ 1 426 за кв. фут на рік) і в Лондоні ($ 1275 за кв. фут на рік). Розрив між чотирма ведучими і іншими ринками, що входять в першу десятку, є суттєвим.

У той час як провідні міста продовжують утримувати лідерські позиції, ринки, що опинилися в кінці списку, зазнали змін. Зростання орендних ставок стався в Цюріху ($ 945 за кв. Фут на рік), а в Сіднеї, навпаки, спостерігалося зниження ($ 910 за кв. Фут на рік), в результаті чого ці два міста в III кварталі 2013 року помінялися місцями.

Реймонд Г. Торто, голова ради директорів відділу досліджень ринку, CBRE прокоментував: «Незважаючи на позитивні темпи зростання орендних ставок в торговому сегменті, в III кварталі 2013 року з'явилися ознаки уповільнення зростання у зв'язку з тим, що рітейлери проявляли обережність навіть при плануванні своєї діяльності в майбутньому. Враховуючи брак преміальних активів, існує висока ймовірність того, що в 2014 році орендні ставки продовжать зростання, хоча і більш повільними темпами ».

«Попит на комерційну нерухомість в Азіатсько -Тихоокеанському регіоні стимулюється ритейлерами, що працюють в сегменті швидкої моди, які продовжують виходити на нові ринки і запускати нові бренди в таких містах як Гонконг, де у них вже відкриті магазини. У США орендні ставки на нерухомість, розташовану на П'ятій Авеню в Нью-Йорку, знаходяться на рекордно високому рівні; в даний час спостерігається великий попит на преміальну нерухомість на Юніон Сквер в Сан-Франциско і на Лінкольн Роуд в Майамі. У Європі попит на флагманські магазини залишається високим, в тому числі в Лондоні, Парижі, Москві і Цюріху ».

У той час як високі і зростаючі ставки оренди можуть бути знижені тільки завдяки більш активній забудові, пропозиція нових торгових площ залишається на низькому рівні. У Західній Європі будівництво продовжує носити обмежений характер, хоча в даний час ведуться переговори з приводу редевелопмента існуючих проектів. Однак і тут є виключення з правил - у Парижі найближчим часом повинні відкритися два великих проекти, а у Франції протягом найближчих трьох-чотирьох років буде завершено будівництво істотного обсягу торгових площ. У той час як найближчим часом в Лондоні не планується нового будівництва, у південному передмісті Кройдона реалізується великий проект, а в східній частині в районі Оксфорд Стріт планується редевелопмент існуючих об'єктів у зв'язку з відкриттям нового транспортного вузла Кроссрейл.

У США площа споруджуваних торгових центрів залишається рекордно низькою. Ці міста відрізняються виникненням невеликих магазинів «міського формату », що належать великих рітейлерам, таким як Wal -Mart ( Wal- Mart Neighborhood Market ) і Target ( City Target ). Однак будівництво таких центрів навряд чи допоможе знизити високі орендні ставки в США.

В Азіатсько-Тихоокеанському регіоні обсяги незавершеного будівництва є набагато більш істотними, як на розвинених, так і на ринках, що розвиваються; так в III кварталі 2013 року загальна площа завершених об'єктів в регіоні склала 3,4 млн кв. футів. Близько половини з них знаходиться на ринках, що розвиваються, таких як Маніла і Бангкок. З початку 2013 року, площа нових торгових площ на цьому ринку склав 13,4 млн кв. футів.

Найбільшим новим проектом став торговий центр Rock Plaza площею 818282 кв. футів в Гуанчжоу. Цей центр став єдиним великим новим проектом на головних ринках Китаю, який був завершений в III кварталі 2013 року. Станом на кінець кварталу в Азіатсько -Тихоокеанському регіоні на стадії будівництва знаходиться близько 124 200 000 кв. футів нових торгових площ, з яких 43,9 % у Китаї. Сюди відносяться 35 проектів в Шеньчжені.

Валентин Гаврилов, директор відділу досліджень ринку CBRE в Росії, сказав: « Орендні ставки в преміальних локаціях стріт- рітейлу Москви залишаються стабільними вже кілька років. Це обумовлено цілим рядом факторів. У їх число входять і переваги багатьох брендів відкривати свої флагманські магазини в популярних торгових центрах, і завищені ціни на товари в Москві в порівнянні з іншими локаціями, і повільно зростаючі туристичні потоки. Найближчим часом ця ситуація навряд чи зміниться. При цьому плановані до відкриття нові ТРЦ, а також погіршення макроекономічної кон'юнктури можуть ще більше ускладнити ситуацію в стріт-рітейлі ».

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.