Сан-Франциско, Лондон, Дубайї і Шанхай очолюють рейтинг 20 найбільш розвинутих міст світу

Сан-Франциско, Лондон, Дубайї і Шанхай очолюють рейтинг 20 найбільш розвинутих міст світу
Спеціально до відбувавшогося у Давосі Всесвітньому економічному форуму експерти Jones Lang LaSalle підготували нове дослідження City Momentum Index. У ньому були визначені міста, які будуть демонструвати позитивну соціально-економічну динаміку і зростання на ринку комерційної нерухомості в короткостроковій перспективі, а також мають міцну базу для довготривалого успіху.

У рамках дослідження було вивчено 111 міст світу і визначена двадцятка найбільш активно розвиваються. Лідерами рейтингу стали Сан-Франциско, Лондон, Дубай, Шанхай і Ухань (див. таблицю нижче). Міста Росії та України (Москва, Санкт-Петербург та Київ ), як і більшість європейських центрів, не увійшли до топ- 20.

При складанні рейтингу City Momentum Index ( CMI ) аналітики Jones Lang LaSalle врахували не просто поточні економічні показники міст, а й ті глибинні чинники, які зумовлять успіх найбільш динамічно розвиваються міських центрів.

Джеремі Келлі, Начальник глобального відділу досліджень компанії Jones Lang LaSalle, заявив: « Успіх і динаміка розвитку міста не визначаються виключно зростанням його ВВП. «Рецепт успіху» найбільш динамічно розвиваються центрів більш складний: це висока швидкість впровадження інновацій, створення перспективних областей для бізнесу, будівництво нових будівель, динаміка цін на нерухомість і, нарешті, вкладення в об'єкти нерухомості з боку іноземних інвесторів і компаній ».

«Рейтинг CMI допомагає сформувати цілісне уявлення про те, як ринок нерухомості здатний вплинути на перспективи міста в цілому. Більшість індексів в першу чергу враховують результати, досягнуті в минулому, - на відміну від них рейтинг CMI приділяє першочергову увагу тим характеристикам міст, які зумовлять їх успіх або неуспіх у майбутньому. Інновації, динамічність міської інфраструктури, зв'язку, підтримувані містом, - всі ці фактори можуть вплинути на рішення інвесторів щодо вкладень в нерухомість в даному місті і те, як вони будуть оцінювати ризики і можливості, пов'язані з таким рішенням », - прокоментував Джеремі Келлі.

Міста континентальної Європи досить слабо представлені в рейтингу, оскільки програють розвиваються міським центрам в динаміці. Водночас кілька великих і успішних європейських міст мають всі передумови для довготривалого зростання, що підтверджується високим рівнем припливу інвестицій в нерухомість. Ці міста демонструють високі показники в плані рівня освіти, інновацій, екології та прозорості. Наприклад, Париж, Берлін і Амстердам виділяються за такими показниками, як « наявність кваліфікованої робочої сили» і «нові технології», а Копенгаген знаменитий як один з найбільш екологічних міст світу.

Індекс CMI містить зважену оцінку 111 міст світу, яка виводиться з результатів по 34 короткостроковим і довгостроковим показниками.
Короткострокові показники соціально-економічного становища міста ( 40 % моделі ) включають поточні та прогнозовані дані по ВВП і чисельності населення, обсяг пасажирських авіаперевезень, наявність штаб-квартир великих компаній і те, який відсоток економіки міста останнім часом припадав на прямі іноземні інвестиції.

Короткострокові показники ринку комерційної нерухомості ( 30 % моделі ) включають поточні та прогнозовані показники заповнюваності офісних площ, темпи будівництва офісної нерухомості, ставки оренди офісів, темпи будівництва торговельної нерухомості і орендні ставки для рітейлерів, обсяги прямих інвестицій в комерційну нерухомість і, нарешті, прозорість ринку нерухомості.

Довгострокові показники ( 30 % моделі ) визначають майбутнє економіки міста і темпи зростання ринку нерухомості. До них відносяться присутність сучасних освітніх центрів (наприклад, наявність університетів і загальний розвиток освітньої інфраструктури ), рівень інновацій і присутність компаній сфери технологій та венчурного капіталу.

Джеремі Келлі так коментує результати дослідження: « У той час як більшість індексів формують лише статичну картину конкурентоспроможності того чи іншого міста, наш рейтинг CMI враховує як короткострокові, так і довгострокові показники міст, допомагаючи краще зрозуміти глибинну динаміку розвитку міста, його готовність до змін і характеристики його ринку нерухомості ».

Мета рейтингу CMI - вловити еволюційні процеси, що протікають в містах, оцінити зміни, що відбуваються і визначити, які чинники здатні « надати нових сил » тому чи іншому місту. Даний індекс не є мірилом економічного зростання та ефективності, тому деякі великі та успішні міста, такі як Париж, Москва, Сеул і Чикаго, не потрапили до двадцятки лідерів - на відміну від менш великих, але динамічно розвиваються центрів, таких як Шеньжень, Ліма і Дубай.

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.