За відновлення аеропорта «Озерне» виступає мер Дебой

За відновлення аеропорта «Озерне» виступає мер Дебой
Вчора, 29 березня, на сесії Житомрської міськради, депутати мали розглянути звернення ДП «Аеропорт Житомир» ТОВ «Акорд» щодо поновлення договору оренди земельної ділянки 49,7926 га по вул. Авіаторів, 9 у м. Житомирі.

Ще до розгляду питання міський голова Володимир Дебой сказав, що продовжувати оренду ТОВ «Акорд» немає сенсу. Землю Аеропорту необхідно прийняти у власність міста.

«Треба говорити щиро і чесно: Житомирського аеропорту, того, що знаходиться по київському шосе, вже більше двадцяти років немає як аеропорту для пасажирів. І жодних реальних інвестицій за останні роки в цьому плані не було», - каже мер.

Керівник міста розповів журналістам про намір відродити аеропорт в Озерному: «Житомир унікальний тим, що під боком має сучасний аеропорт «Озерне» - каже Дебой, - і якщо говорити про його відродження навіть як пасажирського, то він більш вдалий, бо там є пряма дорога на Київ. Знаходиться він трішки збоку від міста і за усіма логістичними схемами є більш привабливим, має прекрасні злітні смуги, чудове інженерно-технічне оснащення. І ту територію можна розвивати як міський аеропорт, який може працювати як по Україні, так і за її межі».

Щодо житомирського аеропорту, то, каже мер, його територія штучно блокувалась ТОВ «Акорд», що не давало їй розвиватись. «На цій сесії, я впевнений, депутати приймуть рішення про відмову продовження оренди цієї території, і вона буде в розпорядженні громади міста», - висловив сподівання очільник Житомира.

Однак депутати зняли з розгляду проект рішення щодо цього питання.

Нагадаємо, що на днях губернатор Сергій Рижук підписав розпорядження про створення робочої групи, яка повинна вивчити можливість і необхідність відновлення авіаційного сполучення з обласним центром.

Робоча група повинна вивчити питання про можливість і необхідність відновлення авіаційного сполучення Житомира з містами України та подати свої пропозиції обласної державної адміністрації до 15 квітня 2012.

Як повідомляв портал ZThata рішенням департаменту авіаційних перевезень та аеропортів Державіаслужби України від 24 листопада минулого року аеродром «Житомир (Смоківка)» виключено з Державного реєстру цивільних аеродромів України.

Источник: Меркурій

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.