Якщо ви вирішили купити будинок в селі

Якщо ви вирішили купити будинок в селі
Якщо ви знаходитесь в пошуку свого будинку, то вам буде корисно знати, як вибирати будинок і на що звернути увагу.
* Ділянка повинна бути площею не менше 15 соток, але не більше 50 соток на першому етапі. Чим більша ділянка, тим складніше на першому етапі буде його очистити від старих парканів та споруд, від старої трави та сміття. Якщо на ділянці ніхто довго не жив, то він дуже швидко заростає травою по пояс, а то й вище. Косити таку траву навіть тріммером дуже складно.

* Вибирайте високий ділянку, бо навіть на високому ділянці може бути болото в паводок.
* Кращий час для вибору ділянки весна, коли тане сніг. Ви зможете оцінити, наскільки сильно вода заливає вашу ділянку.
* Зверніть увагу на наявність колодязя. Якщо люди довго не жили на ділянці, то колодязь, скоріше всього, буде представляти із себе смердючу яму. Але не переживайте особливо, це лікується. Головне, щоб колодязь був саме на вашій ділянці, недалеко від будинку.

Згодом це заощадить ваші зусилля.
* Зверніть увагу, де знаходиться туалет. Він повинен бути не ближче 25 метрів від колодязя. В іншому випадку вода в колодязі може бути заражена, і це вже не лікується.
* Дослідіть сад. Які дерева ростуть. Брати землю з будинком без саду не варто.

* Якщо на ділянці є поливальні ставки, це великий плюс. Менше води доведеться носити на великі відстані.
* При огляді будинку вам потрібно не соромитися, і полазити скрізь. Будинок, у якому тривалий час не жили люди, виглядає не кращим чином. Починайте з загального огляду будинку.
* Зверніть увагу на підлоги. Якщо вони роздуті і місцями гнилі, це означає, що вам доведеться міняти повністю всі підлоги в будинку.

* І підлоги, і сам будинок, можуть мати невеликий нахил. Це не страшно. Фундамент в нежитловому будинку промерзає і починає гуляти.
* Оглядайте уважно стіни. Вони, як правило, обшиті різним матеріалом. Знайдіть в обшивці дірку, або зробіть її самі, щоб поглянути на зруб з внутрішньої сторони. Колоди повинні бути сухими і видавати легкий дзвін при стукоті по ним. Спробуйте ножем провести по колоді, воно не повинно легко колупатися і різатися. Інакше це труха, і довго будинок вам не прослужить.

* Огляньте дах і горище. Дах має бути рівна, без дірок, на горищі не повинно бути слідів води. Колоди на горищі повинні бути сухими, без ознак гнили і, бажано, без слідів древоедов.
* Тепер ліземо в підвал. Беремо ліхтарик і оглядаємо нижні вінці. Вони повинні бути сухими, не гнилими на фундаменті. У підвалі допустимо запах вогкості, це лікується провітрюванням протягом літа.

* Обов'язково подивіться, наскільки сильно вода піднімається в підвалі, звичайно це видно по слідах на колодах і смітті.
* Зверніть увагу на лаги. Вони повинні бути сухими, без ознак гнили і трухлявою. В іншому випадку можливе обвалення підлоги.
* Огляньте грубку. Як правило, якщо в будинку довго не жили, то піч зруйнована, або в дуже поганому стані. Зверніть також увагу - чи є фундамент біля печі, або вона стоїть на підлозі, укріпленому з боку підвалу вертикальними колодами. Їх теж необхідно оглянути.
* Пічку, скоріше за все, доведеться перекласти, інакше її стан може бути чревате пожежею.

* Подивіться, обшитий чи будинок зовні. Якщо обшитий, то це великий плюс. Такі будинки живуть довше.
* Зніміть пару дощок обшивки і огляньте зруб. Він, знов-таки, повинен бути сухим і без слідів гнилизни і трухлявою.
* Зверніть увагу, підведено чи електрику до будинку. Якщо від стовпа до вводу в будинок йдуть дроти, значить, будинок не відключений повністю, а відключений тільки один провід введення. Якщо в будинку тривалий час не жили, електрозбутової компанії відключають його. Спочатку тільки введення, потім повністю зрізують дроти, що йдуть від стовпа до будинку. У першому випадку підключитися буде коштувати в районі 1000 рублів і одного дня. У другому - 50-70 тис. рублів + купа папірців і погоджень, залежно від регіону.

* Зверніть увагу на господарські будівлі. Дуже бажано, щоб вони були в прийнятному стані. Це дозволить вам розвиватися плавно і поступово.
* Зверніть увагу на наявність лазні. Вона оглядається так само, як і будинок. Якщо її немає, це не страшно, але краще, щоб вона була.
* Якщо від колишніх господарів залишився запас дров, то це просто чудово. Буде час для маневру.

* Чим молодше будинок, тим краще. Будинки, яким більше 30-40 років, брати не варто. Буде дешевше побудувати новий, ніж привести в порядок старий. Але бувають і старі будинки, які краще, ніж нові.
* Зверніть увагу на дорогу. Якщо в паводок вона "непроезжаемая", це дуже погано, але не смертельно.

Источник: http://realt.ua/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.