Гідроізоляція

Гідроізоляція
На конструкції житлових будівель найнебезпечніші впливу надають вода і вологість. Вони викликають значні пошкодження будівельних конструкцій, скорочують термін їх служби і збільшують експлуатаційні витрати. На внутрішній стороні вологою кладки утворюється цвіль. При поперемінному замерзанні і відтаванні вологи в кладці на зовнішній стороні стіни руйнується штукатурка, а потім поступово і кладка. Якщо цоколь будинку викладений з неморозостійких цеглин, то їх потрібно ізолювати не тільки від грунтової вологи, а й від атмосферної (дощу).

Перш ніж починати ремонт, потрібно знати справжню причину проникнення вологи в кладку.

Грунтова волога і водяні пари

Вологість кладки легко розпізнається за характерними вапняним плям на поверхні, які утворюються від того, що просочується вода виносить молекули вапна на поверхню і випаровується. При неправильно виконаної горизонтальної гідроізоляції така волога може проникнути і в кладку, простояв лише 10 років.

Кордон вологості кладки позначена білої вапняної смугою, яка проходить приблизно паралельно поверхні землі, в тому числі і біля будинків, розташованих на схилі. Ця смуга є місцем, де інтенсивність просочування води врівноважується випаровуванням, і тому її висота коливається залежно від інтенсивності проникнення вологи і зміни рівня підземних вод. Якщо обкласти цоколь водопаронепроніцаемой ізоляцією, то волога буде проникати по стіні вище. Зволоження тільки однієї із зовнішніх стін або тільки її частини, межа якого має дугоподібну форму, буває викликано несправністю водопровідної або каналізаційної труби.

Іноді волога поширюється тільки по штукатурці. Це відбувається в тому випадку, коли вона стикається з вологим грунтом. Волога утворює на поверхні штукатурки смугу такої ж форми, і тому важко встановити точну причину зволоження.

Источник: http://stroi-servis.ru

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.