Захист будівельних конструкцій

 Захист будівельних конструкцій
Захист стін, цокольних та горищних перекриттів від вологи є однією з основних вимог теплого та енергоефективного житла. Окрім того,увсі конструкції будинку мають бути облаштовані таким чином, аби волога, яка в них з'явилася, могла якомога швидше випаруватися. При підвищеній вологості виникає відчуття теплового дискомфорту.

Найпершою умовою захисту приміщень від зволоження є надійна теплоізоляція зовнішніх стін, внутрішня поверхня яких повинна мати температуру вище точки роси.

Паропроникність та пароізоляція
У холодну пору року через зовнішню стіну постійно проникає водяна пара. Якщо стіна облаштована так, що водяна пара легко може випаровуватися із зовнішньої поверхні стіни, то зволоження не відбудеться. Однак, при непроникній чи погано проникній зовнішній поверхні пара, що проходить крізь стіну і конденсується в ній, не зможе випаруватися назовні і, сконцентрувавшись у стіні, спричинить її перезволоження. Тому для запобігання зволоженню бажано розташувати пароізоляційний шар на боці стіни, повернутої до теплого повітря. У цьому випадку водяній парі буде закрито доступ у стіну. А шари, які здатні добре пропускати пару, краще розташовувати біля холодної (зовнішньої) поверхні: волога, яка з'явиться в стіні, буде безперешкодно через них випаровуватися.
Саме тому при утепленні горищних перекриттів, що не мають продухів, і безгорищних дахів необхідно облаштовувати пароізоляційний шар, що захищає утеплювач від проникаючої з приміщень водяної пари.

Гідроізоляційні роботи
Споруджуючи будинок, слід передбачити і його захист від зволоження ґрунтовою вологою. Стіни і фундамент втягують вологу зі зволоженого ґрунту, як губка. Ця волога може підійматися по стінах на значну висоту (у середньому до 1,5 м), спричиняючи зволоження. Цьому запобігає облаштування шарів горизонтальної гідроізоляції в цоколі і підлозі (для захисту від проникнення вологи вгору), а також облаштування вертикальної гідроізоляції стін підвалів. Знизити вологість ґрунту біля будинку можна, облаштувавши водовідвідні канали, дренаж, вимощення.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.