Як вибрати ліжко?

Як вибрати ліжко?
Якісний сон - запорука здоров'я та довголіття. З таким фактом мало хто буде сперечатися, от тільки приділяють цьому увагу деякі. А даремно! Адже ефективність сну залежить в першу чергу від того, на чому ми спимо. Купити ліжко особливих зусиль сьогодні не складе. Однак потрібно зуміти її правильно вибрати. Про це ми і хочемо розповісти в нашій публікації.

Основна маса ліжок, що випускаються сьогодні меблевою промисловістю, мають приблизно однакову будову: каркас з ніжками або без, підстава для матраца і спинки.

Каркас - це прямокутна конструкція з чотирьох бічних панелей. З двох сторін до них кріпляться спинки, одна з яких служить узголів'ям. Вони часто грають роль опори для всієї ліжка. Якщо передбачена лише одна спинка, то каркас тримається на ніжках, а сама спинка, як правило, є знімною і може бути перевішати на протилежну сторону. Деякі моделі спального ложа можуть оснащуватися білизняним ящиком, який розташований під основою ліжка.

Підстава - горизонтальна конструкція, на якому розміщують матрац. Його ще називають гратами, так як останнім часом підставу найчастіше представляє собою металеву або дерев'яну раму, на якій поперек її довжини змонтовані гнучкі букові або пластикові ламелі (лати). Вони відмінно підтримують сучасні ортопедичні матраци і не дають йому провиснути. Слід пам'ятати при виборі ліжка, що кількість лат на одне спальне місце повинне припадати не менше 15-ти штук.

Спинка ліжка, що грає роль узголів'я, теж має велике значення особливо тоді, коли ви любите до неї притулятися спиною під час перегляду телефільму. У цьому випадку дуже бажано, щоб вона мала м'яку обробку. Наприклад, це може бути дерев'яну основу, оббиті щільним поролоном і оброблене шкірою або кожзаменителем. Втім, одна-дві подушки, підкладених під спину, зроблять м'яким будь тверду основу, аби воно було досить високим.

Тепер поговоримо про розміри ліжок. Прийнято ділити їх на одно-дво-та півтораспальне. Односпальні моделі мають ширину від 0,8 до 1 м, двоспальні - від 1,6 до 2,0 м, півтораспальне - від 1 до 1,5 м. Довжина спального місця в основному становить 1,9-2,0 м. По бажанням замовника деякі виробники готові зробити ліжко нестандартних розмірів. Однак потрібно бути готовим у такому випадку переплатити від 30 до 50%.

З якого матеріалу зроблено ліжко особливого значення не має, але за умови, що її виготовленням займалися професіонали в заводських умовах, а не аматори в напівпідвальному приміщенні. Самими надійними і міцними вважаються дерев'яні та металеві конструкції. Ліжка з ДСП коштують недорого. Вони досить міцні, але схили до розхитування. До того ж вага їх досить високий, оскільки для збільшення надійності всієї конструкції виробнику доводиться використовувати більше матеріалу. До того ж ДСП сам по собі є важким.

Звичайно, вибираючи ліжко потрібно прислухатися до своїх відчуттів і вимогам. Але дотримуючись наших порад, ви вже твердо будете орієнтуватися у великому світі ліжок різних форм і кольорів. Приємних снів на хорошій ліжка!

Вибір матраца.

Вибір матрацу для ліжка - відповідальне рішення. Адже Ви купуєте його для себе. Перед покупкою матраца обов'язково потрібно на ньому полежати, відкинувши думку про те, як на Вас подивляться оточуючі. Прислухайтеся до ваших відчуттів. Вам комфортно? Якщо так, то й сон буде, швидше за все, міцним, відповідно, здоровим.

Отже, якими бувають матраци для ліжка? Наприклад, ватяними. Вони досить недорогі, але їх набивка швидко псується, скочуючись в грудки. На таких матрацах незабаром стає незручно спати. Їх потрібно міняти раз на пару років.

Водяні матраци зручніші і пружні, але іноді вони можуть булькати. В іншому їх комфортабельність не має нарікань.

Найзручнішими матрацами вважаються ортопедичні. Звичайно, вони дорожчі, ніж інші, зате подібна продукція враховує особливості анатомії, звільняючи хребет від навантаження. Конструкція таких матраців має спеціальні пружини всередині, а зверху покладені досить жорсткі прокладки. Подібні матраци відрізняються тим, що добре зберігають форму.

Як бачите, підбір матраца - досить складний захід. Тому краще всього купувати ліжко окремо від матраца.

Источник: http://beybitblog.ru/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.