Кахельна плитка в побуті

Кахельна плитка в побуті
З кахельною плиткою знайомі всі. Історія створення даного матеріалу йде в глибоку старовину. Сьогодні кахель зустрічається практично скрізь, і всередині, і зовні приміщень.

Традиційно кахельна плитка вважалася матеріалом для облицювання ванної кімнати та кухні. Але завдяки розвитку технологій виробництва стали отримувати такі різновиди кахлю, якісні показники яких дозволили використовувати і для обробки підлог, фасадів будівель і споруд.

Саме тому сьогодні на будівельних ринках і в спеціалізованих магазинах можна зустріти величезний асортимент кахельної плитки, виконаної в різних кольорових рішеннях і розмірах, призначених для приміщень різного призначення.

Сучасна кахельна плитка абсолютно не схожа на плитку, яка проводилася буквально два-три десятиліття тому. Сьогодні вона відрізняється не тільки дизайном, але і високою якістю. Фантазія сучасних дизайнерів з оформлення поверхні керамічної плитки безмежна. А завдяки використанню новітніх технологій створюються воістину справжні шедеври. Серійне виробництво такої продукції робить її доступною для кожного охочого зробити дійсно гарний ремонт.

Плитка для приміщень з підвищеною вологістю (кухня, ванна кімната), відрізняється більш високою вологостійкістю, а також стійкістю до різних агресивних середовищ. Тому така кахельна плитка володіє низькою пористістю, вона покрита глазур'ю без вад, витримує визначений рівень навантаження. Вона відрізняється високою зносостійкістю.

Довговічність якісного кахельного покриття залежить від професійної укладки та якості використаних клейких сумішей. Плитка, укладання якої проводилася з урахуванням усіх цих вимог, тобто виконана досвідченими майстрами і при роботі застосувались тільки якісні будівельні суміші, здатна прослужити багато років, не втрачаючи яскравості і насиченості фарб.

Кахельна поверхня є практичним матеріалом, догляд за нею не потребує особливих зусиль. Необхідно просто регулярно очищати її за допомогою миючих засобів і спеціальних розчинів, які додадуть гарний блиск. Завдяки щільному шару глазурі, кахельна плитка не пропускає всередину ні їдкі речовини, ні навіть звичайну рідину, тому очищення проводиться без особливих зусиль.

Источник: Domobaza

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.