Яку саме розетку вибрати для сучасних електроприладів

Яку саме розетку вибрати для сучасних електроприладів
Перш ніж приступити до косметичної частині ремонту квартири, важливо подбати про електротехнічні комунікації, зокрема - про розетках. У наші дні їх треба набагато більше, ніж раніше, так як кількість приладів повсякденного використання збільшилась, тому електротехнічна продукція потрібна всім, хто робить ремонт. З одного боку, вибір розетки не дуже складне завдання, однак щоб розетка працювала добре і довго, перед покупкою потрібно врахувати всі технічні нюанси. У цьому матеріалі спробуємо відповісти на всі питання з приводу вибору розеток.

Для початку потрібно обов'язково визначити, яка розетка вам потрібна, а точніше - для прихованої проводки або відкритої. Це просто, якщо робочий механізм самої розетки ви встановлюєте всередину в стіну, тоді вам потрібна розетка для прихованої проводки, а якщо на стіну - для відкритої проводки.

Ще один часте питання - розетку необхідно встановлювати з заземлюючими контактами або звичайну. Від
повідь також проста, якщо ремонт йде в будинку будівлі 60-70-х років 20-го сторіччя, то можна вважати, що у вашому будинку закладена двухпроводна електропроводка, в цьому випадку немає ніякого сенсу встановлювати розетку з заземлюючими контактами. В інших випадках - є.

Важливо відзначити, що при покупці розетки потрібно обов'язково звертати увагу на те, на який струм вона розрахована. Це потрібно робити в першу чергу для того, щоб розетка не нагрівалася і не плавилася, а також служила довгі роки.

Зверніть увагу, на лицьовій стороні кришки розетки (або ж на розетці) зазвичай робляться позначки, наприклад, на дуже старих розетках раніше писали ~ 6/250, це означає, що максимальний струм для цієї розетка - 6А, при цьому максимальна напруга мережі повинне бути 250В. Зауважте, якщо таку розетку включити сучасний чайник, через якийсь час кришка розетки швидше за все пожовтіє, після чого вона почне іскрити, далі може слідувати коротке замикання. Саме тому варто дотримувати всі параметри. Які вказані виробником, також підключати тільки відповідні прилади.

Сьогодні ж сучасні електрочайники та інші прилади споживають від потужності (1,8-3 кВт) від 8 до 14 А, це означає, що розетка має бути розрахована не менше, ніж на струм 10А або 16А, це дозволить довгостроково витримувати таке навантаження.

Источник: Domobaza

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.