Електричні інфрачервоні підлоги. Міфи та реальність

Електричні інфрачервоні підлоги. Міфи та реальність
Зараз більшу популярність отримали електричні теплі підлоги. Широко відомо два типи таких підлог: кабельні та плівкові. Якщо з принципом роботи кабельних теплих підлог все зрозуміло, то з інфрачервоними плівковими не все так однозначно.

Виходячи з власного досвіду, по монтажу та налагодженню такої підлоги, хочу розвіяти деякі міфи і домисли.

Принцип роботи подібної підлоги полягає не в нагріві плівки, як такої, а у виробленні інфрачервоного теплового випромінювання, подібного сонячному. Цей тепловий потік поглинається непрозорими предметами, в результаті чого вони нагріваються. У тому числі, і тіло людини.

Міф перший: Велике споживання електричної енергії.

Як показала практика, середнє споживання електроенергії одним квадратним метром інфрачервоної плівки, становить близько 60 Ватт за годину. Це за умови, що підлога постійно включений, що відповідає ручному режиму терморегулятора. При застосуванні програмованого регулювальника, здатного управляти роботою системи, в залежності від часу доби, споживання може зменшуватися на 40 - 45 відсотків. Помножте ці свідчення на тариф електроенергії у вашій місцевості і подивіться результат. Помічено, що при збільшенні температури підлоги на регуляторі, приводить до пониження сумарної потужності.

Міф другий: Інфрачервона підлога шкідлива.

По-перше, випромінювання, яке виробляється інфрачервоної плівкою, відповідає, так званій дальній ділянці інфрачервоного діапазону. За своєю спектральною складовою він дуже близький до сонячного і на людський організм впливає благотворно. Що стосується електромагнітного випромінювання, створюваного плівкою, щільність його незначна, в результаті "розмазування" його по великій площі. Фактично, набагато небезпечніше знаходитися поблизу комп'ютера чи телевізора.

Источник: Build for Blabla

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.