У Житомирі назріває забастовка працівників ТТУ +ВІДЕО

У Житомирі назріває забастовка працівників ТТУ +ВІДЕО
У Житомирі нормальна робота громадського електротранспорту під загрозою. Колектив трамвайно-тролейбусного управління стомився чекати виплати зарплат і готовий страйкувати, аби відстояти своє право отримати зарплатню. У випусках «Новин» ми неодноразово повідомляли про складну фінансову ситуацію на цьому підприємстві. Тамтешні працівники отримують тільки невелику частину зарплати, борги накопичуються 4-5 місяців поспіль.

«Платять по 300 гривень на місяць, решту зарплати лишають в борг», – так працівники трамвайно-тролейбусного управління характеризують свої заробітки. Люди кажуть, що борги накопичуються з липня.

Олег Котенко – голова профспілкового комітету: "Колектив доведений до такого відчаю, що я вам скажу, знаходиться в передстрайковому стані. Ми очікували на допомогу 1 грудня, стан дуже напружений. Є пропозиції, колектив вимагає вплоть до зупинки".

Примирна комісія з вирішення колективного трудового спору між найманими працівниками ТТУ та міською радою працює майже 5 місяців. За цей час підприємство виконало рекомендовані заходи. Підприємство збільшило вартість проїзду, кількість реклами на транспорті та навіть додатково випустило на маршрути 20 відремонтованих тролейбусів і трамваїв. На комісії звітували. Що таким чином вдалося поповнити рахунки підприємства 10-ма мільйонами гривень, тобто зменшити його борги.

Володимир Дебой – житомирський міський голова: "Але ця ситуація ніяк не може покрити збитки, які йдуть від безкоштовного перевезення пільгових пасажирів. Міська рада свої зобов’язання в частині відшкодування пільгового перевезення студентів і школярів виконує в повному обсязі".

Наступного року ТТУ розпочне підготовку нових кадрів, оскільки зі зростанням чисельності рухомого складу з’явився дефіцит водіїв. Уже навіть є бажаючі з інших областей приїздити на навчання. Серед майбутніх джерел заробітку і техобслуговування маршруток.
МИРОНЧУК – директор Житомирського ТТУ: "Готовляться документи для отримання ліцензії, щоб на базі ТТУ зробити випуск всіх маршрутних таксі – маршрутних машин, де б ми могли проводить обслуговування, медичне обслуговування, щоб довести їх до того порядку, який повинен буть".


Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.