Теплоізоляція будинку

Теплоізоляція будинку
Утеплювачі у формі плит
Відомо, що найбільший витік тепла з будівель відбувається через фасади та покрівлю. На утеплювачі в цих конструкціях діють різні чинники. Це і внутрішнє пароутворення, і атмосферні дії, а у випадку з покрівлею — ще й механічні навантаження: вітрові, снігові, при ходінні людей. Тому покрівельні та стінові утеплювачі повинні відповідати високим стандартам; покрівельні, до того ж, — по стійкості до стиснення і відриву шарів. мінералватние плити розрізі цих вимог матеріали для теплоізоляції фасадів та покрівель виготовляються у формі плит — з пінополістиролу, піноскла і мінеральної вати. Жорсткість в них може бути різна — від мінімальної при влаштуванні фасадів і покриттів покрівель до підвищеної в плоских дахах.
При «мокрому» способі утеплювач кріпиться на несучу стіну, покривається армуючої сіткою, а потім на нього наноситься один або два шари штукатурки. Для цього способу придатні тільки особливо міцні і водонепроникні матеріали. Паропроникність сотенного покриття повинна послідовно збільшуватися від внутрішнього шару до зовнішнього. Необхідно також враховувати вимоги пожежної безпеки. Найкраще в системах «мокрого» типу скористатися плитами з екструдованого пінополістиролу або мінеральної вати.
Целюлозний утеплювач
Дерев’яні будинки теплі і самі по собі. Але де набратися стільки дерева, щоб товщина зовнішніх стін була достатньою в наших кліматичних умовах, аж ніяк не тропічних? Та й ціна на деревину постійно зростає. Тому є сенс утеплювати і дерев’яні будинки — і економічний, і екологічний, адже знижуючи витрати на енергоносії, ми тим самим зменшуємо техногенне навантаження на екологію довкілля.
В залежності від об’єкта утеплення розрізняють три способи монтажу целюлозного утеплювача: суха засипка (горизонтальні поверхні, нижні перекриття, каркасні конструкції) і вологе напилення (відкриті поверхні стін, перегородок, перекриттів). Напилюють вату спеціальним компресорним пристроєм. Найпотужніше може подавати вату на висоту до 30 м, і на відстань до 150 м по горизонталі. У цьому випадку вата заповнює всі щілини і порожнечі, тому подається під великим тиском. Цей метод задіє всього двох монтажників, які протягом робочої зміни наносять до 80 м? ізолятора.
Целюлозна вата є універсальним утеплювачем, але раціональніше всього використовувати її в каркасних і дерев’яних будинках. У першому випадку нею задувають порожнечу між внутрішньою і зовнішньою обшивкою каркаса. У другому — між внутрішньою обробкою стін і брусом. В результаті відпадає необхідність будувати товсті стіни.
Дуже екологічний і недорогий теплоізоляційний матеріал з целюлози в даний час придбав високу популярність у всьому світі. Широко відомі такі торгові марки, як EKOVILLA, THERMOFLOC, TERMEX (Фінляндія), ISOFLOC і CLIMACELL (Німеччина), ISOFIBER (Норвегія), ECOWOOL (США, Канада), Ековата (Росія, Казахстан), Юнізол (Україна).
Будинок в одязі з теплої штукатурки
Існує ще один різновид утеплювачів — теплоізолюючі штукатурки. Прикладом може послужити недавно з’явився на ринку матеріал Thermo-Sim (Туреччина), який являє собою сухий порошок з декількох мінеральних компонентів. Після додавання води він набуває структуру штукатурної маси і використовується для та оздоблення утеплення стін.
До складу матеріалу Thermo-Sim входить перліт, вермикуліт і білий цемент. До них додають в якості сполучного речовини клей на основі целюлози 2% від маси. Шар такої штукатурки в холодний період забезпечує економію тепла до 40%, а влітку зберігає в будинку прохолоду. Шар товщиною в 2,5 см може замінити кладку в дві цеглини.


Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.