На ремонт зношених труб в Україні потрібно 5,5 млрд гривень

На ремонт зношених труб в Україні потрібно 5,5 млрд гривень
Із загальної протяжності теплових мереж, а їх у нас майже 33 тисяч кілометрів, близько 15% – зношені.

За попередніми розрахунками, для заміни цих теплових мереж необхідно приблизно 5,5 млрд. грн. А кошти, які, надходять від оплати послуг, використовуються, насамперед, на аварійних об'єктах", - зазначив директор Департаменту систем життєзабезпечення Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віталій Шаповаленко, повідомили у прес-службі КМУ.

Через сприятливі погодні умови, а саме середньодобову температуру повітря вищу за 8 градусів тепла, у деяких регіонах країни опалення свідомо не включалося. За словами В.Шаповаленка, наприклад, у Криму були включені 59% котелень, а у Херсонській області – тільки 1,5%. Проте, за останніми оперативними даними, в Україні загалом вже працюють 96,8% котелень, до опалення підключено 91% житлових будинків, 98% дитсадків, 97% навчальних і майже 99% медичних закладів.

Складна ситуація, за словами директора профільного Департаменту Мінрегіону, склалася у Луганську. Там досі не працюють котельні через несвоєчасне укладення місцевою владою договорів на постачання газу. "Найкритичніша ситуація з початком опалювального сезону спостерігається у Луганську. Залишаються не підключеними більше ста котелень. Міською владою досі не підписані договори щодо поставки газу. Сьогодні проблема майже урегульована і, залежно від кліматичних умов, протягом найближчих 2-3 днів в Україні будуть обігріті усі житлові будинки", – сказав В.Шаповаленко.

Источник: dengi.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.