Особливості ремонту в новобудовах

Особливості ремонту в новобудовах
Багато хто думає, що купивши квартиру в новобудові, можна відразу ж заїжджати в неї і жити. Це не так, адже для початку потрібно привести квартиру в підходяще для проживання стан.
Особливості
В обробці обох типів будинків є свої особливості. У монолітних будинках процес усадки незначний і рівномірний. Тому ремонтом можна зайнятися відразу після отримання квартири. Панельний будинок буде осідати близько одного року. На стелі і стінах не виключена поява тріщин. Якщо ж ремонт в такому типі будинку потрібно провести негайно, необхідно використовувати стійкі до процесу усадки оздоблювальні матеріали, потрібно армувати стіни сіткою і використовувати пластикові панелі для санвузла.
Послідовність робіт
Існує цілий ряд помилок, які можуть бути допущені в ході обробки квартири. Необхідно дотримуватися правильну послідовність всіх робіт. Оздоблення в квартирі повинна починатися з чорнових і брудних робіт. Наприклад, зварювання робиться до укладання кахельної плитки. Труби фарбують до обклеювання стін шпалерами. Також господареві квартири необхідно мати схему електропроводки в приміщеннях. Навіть звичайний цвях, забитий в непотрібному місці може спричинити за собою неприємності.
В цілому краще починати обробку потрібно з розробки проекту. Тобто, потрібно заздалегідь прорахувати, де буде розташовуватися меблі, створити детальне планування у всіх приміщеннях.
Стогий план обробки квартири в новобудові включає кілька етапів.
В першу чергу організовуються електротехнічні роботи. На даному етапі в приміщення проводиться електропроводка, встановлюється електролічильник та різного роду автомати, а також розетки під побутові прилади і люстри зі світильниками. Дані роботи пов’язані з ризиком для життя, тому краще залучити професіонала.
Наступний етап включає в себе сантехнічні роботи. Тут розводяться всі труби: каналізації, водопостачання та опалення. Проводяться підготовчі роботи для встановлення пральної машини. Далі встановлюються раковини, унітаз і ванна. Після чого монтуються змішувачі.
На третьому етапі вирівнюють всі стіни. Прибираються горби за допомогою перфоратора з лопаткою або зубила і молотка. Після чого стіни шпаклюються, потім оштукатуриваются, при необхідності обшиваються гіпсокартоном.
Четвертий етап включає в себе установку вікон і радіаторів опалення. Перед цим воду перекривають і зливають зі стояка опалення. Устаткування по опаленню, як правило, розташовують під вікном. Це вигідно тим, що холодні потоки повітря будуть блокуватися теплими.
На п’ятому етапі стягується підлогу. Це робиться для того, щоб вирівняти поверхню. Вже на готову поверхню укладається плитка. Слід пам’ятати, що плитка рівна тільки з одного боку. Тому неякісна стяжка обов’язково посприяє тому, щоб підлога була не рівним.
На заключному етапі проводяться оздоблювальні роботи. Фарбують стеля, стіни, а потім і підлогу, якщо необхідно. Послідовність повинна бути саме така.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.