Обираємо бойлер правильно

Обираємо бойлер правильно
З бойлером в будинку завжди буде гаряча вода, навіть коли у інших мешканців багатоповерхівки її відключать для проведення ремонтних робіт.
Наскільки зручно мати гарячу воду в приватному будинку, мабуть говорити не варто. Це зрозуміло кожному. А для того, щоб вона з’явилася потрібно встановити бойлер.
Кожен, хто вирішив придбати таке обладнання, повинен підійти до вибору конкретного виду бойлера з розумом.

БОЙЛЕРИ ГАЗОВІ ТА ЕЛЕКТРИЧНІ

Основна відмінність бойлерів полягає в джерелі живлення. Електричні бойлери, призначені для побутового використання, працюють від напруги 220 В. Їх можна підключити до звичайної електричної розетки. В залежності від потужності бойлери бувають невеликими, від 1 кВт до досить потужних, споживають чимало енергії шести ватники.
Газові бойлери в процесі експлуатації мають перед електричним ряд переваг. Вони виконують свою безпосередню роботу (нагрівають воду) значно швидше. Так, для нагріву води в обсязі 150 літрів за допомогою газу доведеться чекати близько однієї години. Електрика нагріє такий обсяг у два, а то і в три рази довше.
Враховуючи те, що вартість електроенергії в даний час нижча, ніж вартість газу, електричні бойлери здаються більш вигідними.

ЧИМ НЕЗРУЧНІ ГАЗОВІ БОЙЛЕРИ?

Для установки будь-якого газового обладнання, у тому числі і водонагрівачів, доведеться звертатися в проектну організацію для внесення змін в проект газифікації житлового будинку (квартири).
Проектант вкаже місце, де можна встановити газове обладнання без порушень будівельних норм. Воно може кардинально відрізнятися від того, що спочатку задумано.
Над бойлером доведеться робити додатковий газохід, що не завжди зручно. Додаткове обладнання та його монтаж обійдеться в кругленьку суму.
Установка електричного бойлера не потребує глобальних витрат.

ПОГОВОРИМО ПРО ОБ’ЄМ БОЙЛЕРА

Від об’єму бака значною мірою залежить вартість бойлера. Чим більший бак, тим вища вартість обладнання. Не забувайте, що від обсягу, крім ціни, будуть залежати і поточні витрати, та час нагрівання.
Для невеликої сім’ї з однієї – двох осіб достатньо 50 — 80 літрів. На трьох буде потрібно більше – близько 120 – 150 літрів. А для чотирьох — 200 літрів.
Обсяг бака буде залежати і від того, для яких цілей планується використовувати воду. Зрозуміло, що сім’ям з маленькими дітьми гарячої води потрібно більше, ніж тим, у кого діти вже дорослі.
Визначилися з обсягом? Тоді звернемо увагу ще на деякі деталі.

ВАЖЛИВІ ДЕТАЛІ

Бойлери купують на тривалий час, тому важливо, щоб протягом усього терміну служби не було поломок. Перше, на що варто звернути увагу – товщина стінки бака. Чим товстіша стінка, тим довше він прослужить.
Друге – це вид внутрішнього покриття. Найбільш часто зустрічаються три види бойлерів:
-нержавійка;
-склопорцеляни;
-титанове напилювання.

Останні два більш довговічні. Але склопорцеляни більш чутливі до перепадів температур. Якщо дозволяють кошти, то вигідніше купувати бойлер з титановим напиленням.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.