Інвестиційна привабливість України незначно покращилася

Інвестиційна привабливість України незначно покращилася
Співпраця влади з бізнесом і великі можливості допомагають рости індексові інвестпривабливості країни. Про це заявляють експерти Європейської бізнес асоціації у своєму дослідженні.

У порівнянні з першим кварталі 2013 року індекс виріс на 0,4 пункту і склав 2,16 з 5 можливих. Стан інвестклімату в Україні, на думку опитаних, залишився практично стабільним.

«Якщо в цілому дивитися, то індекс знаходиться в нижній площині і не перейшов оцінку 3, яка є медіаною нашого індексу і не є позитивним показником», - зазначила Анна Дерев'янко, директор Європейської бізнес асоціації.

На зростання індексу вплинуло зниження податкових ставок і діалог уряду з бізнесом, зокрема, проведення конференції «АВС: Україна-Партнери».
«Діалог з владою дає нам можливість будувати позитивні очікування. Про це свідчить просування переговорів з електронним грошам та іншим питанням », - зазначив Володимир Лавренчук.

Крім того, іноземні інвестиції продовжують йти на вільні ринки, вільні ніші з високою рентабельністю.

Серед негативів експерти відзначили корупцію. «Цього року ми отримали набагато більше звернень від членів асоціації, які не змогли захистити свої права і права свого бізнесу», - скаржиться Ганна Дерев'янко.

Крім того, у звіті наголошується, що високі банківські ставки і некерованість нормативної бази не додає країні привабливості для інвесторів.

«Ми намагаємося створити комфортні умови для ведення бізнесу в Україні. Для цього важливо підняти довіру до фінансової системи. Крім того, Україні важливо визначитися в своїх геополітичних пріоритетах, тоді стане зрозумілою і перспектива », - зазначає Ерік Версавел, глава ING Bank в Україні.

Дослідження інвестпривабливості України в очах інвесторів проводилося Європейською бізнес асоціацією за підтримки дослідницької компанії InMind в червні 2013 року. У дослідженні взяло участь 144 топ-менеджерів членських компаній асоціації.

Источник: Building

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.