Головні перешкоди забудовників в Україні

Головні перешкоди забудовників в Україні
Представники українського бізнесу і зарубіжні інвестори, які працюють в Україні, проявляють оптимізм, але при цьому вважають податкову систему перешкодою для поліпшення інвестиційного клімату. Подібні висновки можна зробити, вивчивши Індекс інвестактівності України, який провела фірма Research & Branding Group.

У порівнянні з 1-м кварталом поточного року індекс виріс на 0,2 пункту і досяг 4,43 бала. Світова ситуація в економіці, на думку бізнесу, зберігає свій вплив на інвестклімат в Україні. Дане дослідження показало, що в III-му кварталі інвестори відзначають зменшення негативного впливу на бізнес адмінбарєрів, податкової системи, системи держуправління. Але при цьому інвестори вказують на необхідність продовжувати боротьбу з корупцією і реформуванням судів.

«Податкова система більше не входить в четвірку серйозних перешкод для інвестклімату. Це, а також пониження рівня актуальності для бізнесу питань реформ у податковій системі говорить про те, що податкова реформа принесла плоди, хоч вона не завершена », - повідомив соціолог Е. Копатько.

Змінилися очікування бізнесменів з приводу роботи податкової системи. Якщо в першому дослідженні вони скаржилися на велику витрату часу при подачі документів в ДПС та відсутність інфраструктури для електронних звітів, в 3-му кварталі розвиток даних сервісів зробили питання неактуальним. Тепер інвестори чекають зниження податків, скорочення документації.

2-й етап дослідження інвестклімату та рівня інвестактівності проводився фірмою Research & Branding Group у жовтні поточного року. У ньому взяли участь 253 керівників українських, європейських, американських інвесторів.

Источник: Domobaza

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.