Прохідний вимикач, що це та які його переваги

Прохідний вимикач, що це та які його переваги
Кажуть, що «театр починається з вішалки»; а враження від квартири починає складатися з того моменту, як людина відкриває вхідні двері і входить в передпокій. Кожен з нас, напевно, потрапляв у наступну ситуацію: включивши світло і помилувавшись ремонтом квартири, проходив далі по коридору в напрямку кухні ... Але тут виявлялося, що світло в коридорі залишився горіти. Що ж робити? Повернутися і вимкнути? Але тоді стане темно, і назад на кухню доведеться йти потемки, спотикаючись об розкидані капці.

Може, було б краще зробити так, щоб люстра включалася при вході не поруч із вхідними дверима, а десь посеред коридору? Але тоді доведеться в темряві входити і закривати за собою двері. Здається, що ситуація не має хорошого рішення, але це не так.

Чи робиться ремонт в новобудові або в старій квартирі - це неважливо, адже завжди постає питання - куди поставити вимикач в коридорі. Особливо це питання болюче коли коридор довгий і темний. А хороше рішення всіх цих проблем - прохідний вимикач. Нижче буде розглянуто докладніше, що ж це таке.
Як видно вже з назви, вимикач цей призначений для використання в проходах, чи коридорах. Суть проста: з одного боку зайшов - увімкнув освітлення, з іншого боку вийшов - вимкнув. Ставиться дві клавіші: одна - з одного боку проходу (наприклад, біля вхідних дверей); друга - з іншого боку (наприклад, біля дверей на кухню). Кожною з цих клавіш можна керувати освітленням.

Треба помітити відразу, що таких вимикачів може бути тільки два на кожну лампу, тобто не можна поставити один - біля вхідних дверей, другий - біля дверей на кухню, третій - біля дверей в спальню. Тільки два, третій - зайвий.

Прохідні вимикачі бувають одноклавішний і двухклавішні. Встановлювати їх можна в різних поєднаннях, тут є поле для творчості. Найпростіший приклад: у коридорі вхідні двері розташовані посередині. Йде один прохід - наліво, другий - направо. Як тут краще організувати освітлення? Поставити прохідний двухклавішний вимикач біля вхідних дверей, а в кінці кожного проходу - прохідний одноклавішний. Тоді буде можливість при вході включити світло в будь-якій половині коридору, пройти по освітленому простору, і при виході вимкнути.

Ще одне вдале застосування цього приладу можна знайти в спальній. Згадайте, як часто лягаючи в ліжко, доводиться схоплюватися і бігти гасити світло. А рішення очевидно - поставити такий вимикач біля ліжка, і не треба буде вставати.

Отже, цей прилад можна використовувати не тільки на проході, але він також знадобиться, щоб зробити хороший ремонт у кімнаті. Це дуже зручна і практична річ.

Источник: Domobaza

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.