Наливна підлога - практичність та краса. ФОТО

Наливна підлога - практичність та краса. ФОТО
Наливні підлоги вже давно використовуються в промисловості, але, як виявилося, їх можна досить успішно застосовувати і в житлових будинках, дитячих садах, офісах, ресторанах і лікарнях. Наливні підлоги володіють дійсно унікальними зносостійкими характеристиками. Крім цього вони здатні перетворити до невпізнання практично будь-яке приміщення. Саме тому попит на пристрій наливних підлог зростає з кожним днем.
 
Наливні підлоги виготовляються з полімерів. Вони можуть бути епоксидними, поліуретановими, а також метилметакрилаті. Хоча, метилметакрилаті підлоги - трохи дороге задоволення, тому їх настилають вельми нечасто. Саме широке поширення отримали епоксидні підлоги, а також поліуретанові.

Необхідно позначити наступні переваги наливних підлог.

Перш за все, вони не вимагають спеціального догляду і відповідають всім вимогам чистоти і гігієни, так як на них не можуть розмножуватися шкідливі бактерії і мікроорганізми. Наливні підлоги можуть прослужити більше двадцяти років. Вони досить стійкі до стирання і подряпин. Наливні підлоги практично не вигоряють і є безшовними. У випадках сильного забруднення наливні підлоги можна очищати за допомогою хімічно-активних рідин. Крім усього цього наливні підлоги дуже легко і швидко укладаються.

Наливна підлога - практичність та краса. ФОТО

Що ж стосується зовнішнього вигляду, то наливні підлоги можуть бути як матовими, так і глянсовими, а також напівматовими і напівглянсевими. Ця особливість зумовила вельми успішне застосування наливних підлог в інтер'єрах різних дизайнерських стилів - від класичного до «техно».

Перед нанесенням наливних підлог потрібно провести дуже ретельну підготовку підстави, адже саме від цього і буде залежати відсутність таких дефектів, як шорсткості і здуття. Підставою для наливної підлоги може служити як бетон, так і керамічна плитка або навіть дерево.

У випадках, коли підставою служить деревина, її вологість повинна бути мінімальною. Дерев'яна підстава повинна бути суха і чиста. Перед нанесенням наливної підлоги дерев'яну підставу потрібно затерти або навіть зашліфувати. Тирса та пил при цьому необхідно видаляти за допомогою промислового пилосмока. Необхідно бути абсолютно впевненими в міцності і надійності існуючого дерев'яного покриття, інакше на тонкому шарі наливної підлоги будуть утворюватися тріщини.

Якщо ж наливна підлога влаштовується поверх керамічної плитки, то сама плитка повинна насправді міцно триматися. При наявності хиткої плитки, її краще відразу видаляти, а порожні місця прошпаклювати. Плиткову підставу необхідно добре вимити і знежирити за допомогою органічних розчинників. Тільки після цього слід наносити шар ґрунтовки.

Наливна підлога - практичність та краса. ФОТО

Бетонна основа для наливних підлог повинна володіти вологістю, що не перевищує чотирьох відсотків. Поверхня бетону повинна бути чистою і рівною. При наявності в бетонній підлозі нерівностей і тріщин, його поверхня попередньо краще залити самовирівною бетонною стяжкою. Після того, як стяжка висохне, підлогу необхідно буде відшліфувати і тільки після цього наносити ґрунт.

Ґрунтувальний шар необхідний для закриття пор поверхні основи. У ґрунтовку зазвичай додають кварцовий пісок, який утворює на поверхні певну шорсткість, чим значно збільшує ступінь щеплення підстави з полімерним шаром. Нанесення готового ґрунту на підставу роблять за допомогою валика. У випадках, коли ґрунт усмоктується занадто швидко, поверхню найкраще ґрунтувати два рази. На ґрунтовці абсолютно не можна економити, інакше може значно погіршитися якість майбутньої підлоги.

Основний (базовий) шар наливної підлоги слід наносити після закінчення дванадцяти годин після нанесення ґрунтовки. Полімерний склад в буквальному сенсі наливається на підлогу, після чого рівномірно розподіляється за допомогою ракеля з регульованим зазором. Ракель з регульованим зазором допомагає нанести шар підлоги строго певної товщини. У важкодоступних місцях використовується шпатель. У той час, поки основний шар буде сохнути, необхідно кілька разів пройтися по ньому спеціальним аераційним валиком з довгими шипами.

Наливна підлога - практичність та краса. ФОТО

При дійсно великій площі підлоги полімерний шар доводиться заливати смугами, які між собою з'єднуються завдяки мимовільному розтіканню складу.

Зовнішній вигляд наливної підлоги і його колір залежать від фінішного шару. Цей шар слід наносити лише після закінчення двох діб після нанесення базового. Товщина фінішного шару зазвичай складає не більше двох міліметрів.

Поверх фінішного шару можна нанести шар спеціального лаку, який не тільки надасть позитивний вплив на стійкість наливної підлоги до хімічних і механічних впливів, але і на довгий час збереже його привабливий блиск.

Завдяки відсутності швів, наливні підлоги є найзручнішими у прибиранні. Виняткова довговічність і зносостійкість, універсальність використання для практично всіх типів приміщень, стійкість до вібраційних і ударних навантажень, хімічно агресивних середовищ, а також гігієнічність, економічність експлуатації, ремонтопридатність і високі декоративні властивості роблять наливні підлоги, нарівні з паркетом, все більш поширеним типом статевого покриття.

Наливна підлога - практичність та краса. ФОТО

Источник: Build for Blabla

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.