Пасажири можуть отримати по кілька тисяч гривень через запізнення "Хюндаїв"

Пасажири можуть отримати по кілька тисяч гривень через запізнення "Хюндаїв"
Юристи кажуть, що люди, які прибули до пунктів призначення із затримкою, мають право на компенсацію як матеріальної, так і моральної шкоди.

Як йдеться у сюжеті ТСН, особливо варто вимагати відшкодування, якщо через поламку швидкісних потягів пасажири мерзли, застудилися, перехвилювалися, запізнилися на літак, ділову зустріч або планову операцію.

Адвокати радять зберегти квиток, зібрати контакти сусідів по вагону та одразу звернутися зі скаргою до залізниці. Якщо перевізник добровільно не повертає гроші за квиток в повному обсязі, далі слід скаржитися до організацій, що захищають права споживачів, прокуратури і врешті до суду.

Багатомільйонної компенсації не буде, пояснюють юристи, але кілька тисяч гривень отримати цілком можливо.

"Позови щодо захисту прав споживачів не обкладаються державним митом. Тобто це безкоштовно для споживача. Якщо вони будуть активні, тоді нікуди й не дінеться перевізник – прийдеться поліпшити якість. Вони просто замучаться кожному виплачувати ці гроші", - пояснює президент Дніпропетровського об'єднання із захисту прав людини Світлана Торочина-Агалакова.

Нагадаємо, 17 грудня У Мережі з'явилося аматорське відео, на якому дизельний тепло тяг радянських часів штовхає іноземний потяг, що вкотре зламався.




Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.